Terugbetaling van laserontharing

Petitie

Op naar een terugbetaling van laserontharing: jouw stem telt!

We hebben jouw hulp nodig.

Laser-Line wil met zoveel mogelijk lotgenoten en sympathisanten een oproep doen aan het RIZIV en de Belgische mutualiteiten voor een terugbetaling van behandelingen laserontharing.

Haargroei kan een enorme impact hebben op ons zelfvertrouwen en bijgevolg ook op onze mentale gezondheid

petitie terugbetaling laserontharing door laser-line

Bij bepaalde huidaandoeningen is het zelfs zo dat de haargroei extra gestimuleerd wordt of vervelende vormen aanneemt:

  • PCOS /Hypertrichose / Hirsutisme: Overtollige haargroei in het gezicht, borst en buik bij vrouwen is een van de symptomen van PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom). Wist je dat PCOS voorkomt bij maar liefst 5 tot 10% van alle vrouwen?
  • Folliculitis: Folliculitis betekent letterlijk “ontsteking van haarzakjes” en wordt gekenmerkt door rode bultjes of puistjes. Deze huidafwijking komt veel voor, zowel bij mannen als vrouwen en op alle leeftijden.

Ook haarnestcyste en Naevus van Becker zijn vaak voorkomende huidaandoeningen die door laserontharing opgelost kunnen worden. Daarnaast is laserontharing ook noodzakelijk in bepaalde transitietrajecten van transpersonen

  • Transseksualiteit: Laserontharing is een vereiste voor de geslacht veranderende operaties. Operatiegebieden en donorplaatsen moeten namelijk haarvrij zijn.

Momenteel betalen patiënten de behandelingen laserontharing volledig zelf. Hierdoor is laserontharing niet voor iedereen haalbaar en vallen sommigen uit de boot.

Wist je bovendien dat er in Nederland al een wetgeving rond de terugbetaling van laserontharing van toepassing is? Ook in België willen we dit doorvoeren. 

Wij willen dat laserontharing voor alle lotgenoten toegankelijk wordt en streven daarom met deze petitie naar een (gedeeltelijke) terugbetaling van de behandelingen

Ben jij iemand die zich hierin herkent?

Of wil je het verschil maken voor anderen?

Steun ons dan nu door deze petitie te ondertekenen. We can do this!
Scroll naar boven

We hebben jouw hulp nodig.


Laser-Line wil met zoveel mogelijk lotgenoten en sympathisanten een oproep doen aan het RIZIV en de Belgische mutualiteiten voor een terugbetaling van behandelingen laserontharing.